HemInnehållHjälpIn EnglishKontakt    
Lediga jobb

Publikationer, nyhetsbrev, pressmeddelanden...
Streck
Faktablad, betyg, statistik, fristående skolor...
Streck
Skollagen, läroplaner, förordningar, SKOLFS, allmänna råd...
Streck
IT, miljö, hälsa, särskilt stöd, bidrag, konferenser...
Streck
Betyg, material, projekt, kontakter...
Streck
Hur, tillsynsdatabas, viktiga beslut, kvalitetsgranskning...
Streck
Om, prov o diagnosmaterial,  resultat, insamling, frågor...
Streck
Fakta, fristående gymnasieskolor, fristående förskoleklass, blanketter, sök friskolor
Streck
Styrdokument, utveckling, särskilt stöd, värdegrunden, IT, stipendier, nyheter...
Streck
Uppgifter. organisation, bidrag, lediga jobb,  kontakt, webbansvariga...Pixel Skolverket, nu med Christian Falk

Efter att ha hört Christian Falks underbara jinglar för SVT bestämde vi oss för att ta in Christian Falk för ett nästan lika stort projekt i Skolverkets regi.
Det har länge känts lite muggigt ute på skolgårdarna. Barnen deklamerar, mot bättre vetande, samma gamla ramsor som deras föräldrar och antagligen deras föräldrar innan dem, deklamerade. Dessa barnramsor, signerade Carl-Axel och Monica Dominique, har helt enkelt känts som om de passerat sitt bäst före-datum. Det har stundtals känts som att kliva in på ett museum när man hör ungarna skrika "skvallerbytta bing bång" för femtielfte gången. Man vill ruska om dem och säga: "Vafan, hitta på nåt nytt nu istället. Nåt eget. Nåt som handlar om den tid vi lever i och inte den gamla muggiga tid som Carl-Axel och Monica Dominique levde i."

Nu är vi stolta att säga att den nya tiden är här. Christian Falk har glatt hoppat på tåget och inlett med att komponera fyra stycken barnramsor som alla andas just 2001. Det är trip-hop, det är funk, det är scratching, sampling, graffiti och allt det som det innebär att vara ung idag.

Jag var ute på en skolgård i Årsta igår och lyssnade på hur de nya ramsorna tagits emot. Jag gömde mig i busken intill skolgården och blev rörd till tårar när jag hörde Nisse, 8 år, dra igång "Pappas kompis Frasse" varpå alla de andra ungarna stämde in i groovet och diggade med. "Äntligen ungar i synk med sin tid", tänkte jag. Tack, Christian Falk, för att du gett oss moderna barn som vi kan vara stolta över.

Jan-Erik Magnusson, Skolverket


Lyssna på de nya ramsorna

Christian Falk om ramsorna
Pixel

Streck