"Vi som har följt Oscar ända från starten har ju alltid sett honom som lillebror till den betydligt äldre Ola (som fyller 13 i september). Vi var ganska många som trodde att vi här hade en ny Ola, fast uppdaterad till år 2001.
Men när man umgåtts med Oscar som enda sällskap i några dygn lever han inte upp till förhandsryktena.
Oscar saknar till att börja med helt och hållet Olas utstrålning och charm; egenskaper som inte går att ersätta med attityd och naivitet. Och kanske är det just det man starkast minns när man lämnar barnkammaren när Oscar somnat: hans oerhörda naivitet och nästan teatrala, nästan påklistrade nonchalans inför oss andra i rummet.
Där Ola redan tidigt gick från klarhet till klarhet känns Oscar tyvärr bara som ännu en dagslända, som haft sina femton minuter. I alla fall i min bok. ""Jag har ju, som de flesta fäder och deras söner, sett Ola live ett antal gånger förut. Men det är först nu när han under de senaste veckorna odlat något av en ny look och börjat praktisera en revolutionerande ny talteknik som jag fick lust att se honom igen.
Förväntningarna var kanske lite omänskligt höga, men jag tycker inte att han fixade det här. Olas pretentioner ska aldrig underskattas, han har viljan, men når inte ända fram. Och jag tycker att han var mycket bättre - trovärdigare till och med - i lekparken i går, än i badet i dag.
Jag tror att det stora problemet är hans nya kroppsbehåring kring penis, där det precis som för mig när jag växte upp och blev man, växt ut en buske av hårstrån som i en slags mörk klump. Fast av hår.

Men någonstans har någonting gått förlorat. Jag vill ha mina barn mjuka och lena, inte håriga som om de vore små karbonkopior av vuxna, fast inte av karbon utan av skinn. Och hår.

Jag har förresten heller aldrig gillat namnet. Mammas idé. "Ett barn med mycket stuns i, inget snack om saken. Frågan är bara om man gillar det? Låt oss analysera henne utifrån hennes beståndsdelar.

Fettet: Borta. Sara hade sin storhetstid mellan 3 och 5 men tappade babyhullet efter det. Dallret är kvar fast fettet är borta. "Hurra!" säger dietisten, överstruken geting säger kramgo pappa.

Gången: "Bambi på is", säger mamma och tycker det är gulligt. "Jävla cp", säger er objektiva bedömare. Jag vet att hon fortfarande växer och att då blir gången lite klumpig, men HERREGUD! Lite självdisciplin och självkritik kanske vore på sin plats. Vem har släppt igenom det här? Varför har ingen satt stopp? Häng ut de ansvariga, det här är plågsamt att se på.

Blicken: Lite immig, lite småkåt. Laglig? Förmodligen inte. Och då finns det ärligt talat inte mycket kvar att hämta. Ibland är det trist att vara recensent.