TORSDAG 12 APRIL 2001 NUMMER 1


Reglerna för den som lämnar oriktiga uppgifter i deklarationen bör vara generösare...


I England sprids den livsfarliga mul och klöv sjukan allt snabbare genom landet...

Renny Harlin ("Die Harder", "Long Kiss Goodnight") är tillbaka med en nya action film i vår...

Insändare
Hej Sparkad av en häst quarterly. Jag blev sparkad av en 3 årig haflinger i höstas.

Citatet
"När folk är överens med mig har jag alltid en känsla av att jag måste ha fel".
Oscar Wilde

I vintras var delar av redaktionen på "Sparkad…" i England...

Den här veckan, Harpo...Jag har en fantastisk utsikt genom mitt badrumsfönster på 4:e våningen.
Genom fönstret ser jag ett antal husfasader i olika färger i rad och bortom dem skogen. Solbelysta dagar skimrar färgerna från husen likt ljuskaskader. Om himlen dessutom är klarblå, är vyn fulländad. Man får lust att måla en tavla av det man ser. Vid mörker bestrålas husfasaderna av gatlyktor, och skogen kan bara skönjas i bakgrunden. Vyn blir då något spöklik men är fortfarande vacker.
Ja, det är något speciellt med oss nordbor som stänger in oss i mörkret under halva året. Det är inte underligt att man vill åka iväg till Medelhavet och få lite sol när det är som allra svartast här högst upp i Europa. Men nu nalkas äntligen våren och då kan vi likt istappar bryta loss oss själva från Kung Bores frostiga grepp och ge oss ut i skog och mark. Dock inte till några hagar där hästar befinner sig. Jag älskar att gå ut på ängen den första vårdagen och leta efter nyvakna tussilago som strävar mot den värmande solen. Och innan vi vet ordet av så är det sommar och då kan vi äntligen ligga och slappa i hängmattan och läsa Fritjof Nilsson Piraten. Ja visst är det härligt att bo i Sverige.

Johan Åhlund jobbar som konservator på André-muséeet i Gränna. Han blev ordentligt sparkad i huvudet av ardennern Sheeram sommaren -99.