Ole Dole Doff - NyheterUttalande från ramsan
Doff har slutat.
När Doff berättade för oss att han ville sluta i ramsan blev vi alla en aning förvirrade. Han sa att han inte kände någon glädje över att vara med i Ole-Dole-Doff längre, och att han ville göra något annat. Även fast vi tycker att det är tråkigt så respekterar vi hans beslut och hoppas att han fortsätter med sitt liv och gör saker han vill göra. Vi har förlorat en Doff, men vi kommer att behålla vår vän och resten av oss är här för att stanna. Dole har hållit på att bygga en ny studio under sommaren och när den är färdig att börja spela in i kommer vi att börja repetera för nästa platta. Men först ska Ole och Dole åka till Brighton för att skriva nya ramsor och om allt fortlöper som planerat kommer vi att släppa en ny singel våren 2002.
Det är vad som händer just nu och vi kommer att fortsätta gör det vi gör bäst: Ramsor.
Hälsningar Ole-Dole-Doff

Uttalande från Jimmy Fun
Doff har bestämt sig för att lämna ramsan. Enligt honom själv, så har han inte kul längre och har kommit fram till att det varken skulle vara ärligt mot fansen, ramsan eller sig själv att fortsätta. Han vill poängtera att det inte har varit eller är något bråk mellan honom och de andra rams-medlemmarna.
Ole-Dole-Doff kommer dock inte att splittras utan fortsätta göra ramsor. Ole och Dole är fulla av energi och letar för närvarande efter en ny Doff.

19/8 1997
Jaha jaha.
Så hände det som vi aldrig trodde kunde ske. Inte i Ole-Dole-Doff. De har ju sagt att det krävs att alla medlemmarna i ramsan finns kvar, annars är det helt enkelt inte Ole-Dole-Doff. Men...
Doff har lämnat ramsan, som ni som läser detta säkert redan vet. En förlust, tycker jag. Med sin personliga röst och scenstil var han en del av ramsan, lika mycket som de övriga medlemmarna. Jag kan inte låta bli att undra vem den nya Doffen ska bli. Vem kan ersätta Doff? Det återstår att se... Jag hoppas bara att de inte gör en Take That, dvs splittras efter att en populär ramsmedlem slutat. Dessutom hoppas jag verkligen att inget desperat fan går och tar livet av sig.

15/9 1997
Det går rykten om att Ole-Dole-Doffs nya singel ska komma ut våren -98 och att den ska heta "Fool". Det ryktas även att Doff är på gång med en solokarriär.

17/9 1997
Killarna som är kvar i ramsan letar febrilt efter en ny Doff och frontman. Så febrilt att de ska annonsera i tidningarna. Kravet är dock att det ska vara en manlig sådan:
- Vi har insett att vi är en inarbetat killramsa, säger de.
Annars är de flesta nya låtarna skrivna och Ole-Dole-Doff väntar bara på att få sätta igång och spela in. Man tycker att de borde ha någon kompis som kunde ställa upp som ny sexsymbol... sååå svårt borde det väl inte vara att hitta någon frivillig? ;-)

23/9 1997
Sökandet efter en Doff fortsätter...alla intresserade (endast killar dock) kan anmäla sig till:
Ole-Dole-Doff c/o Jimmy Fun Music
Box 1931
171 19 Solna
Skicka med demo, foto och diverse information om dig själv. Lycka till... ;-)

25/9 1997
I morgon, alltså på fredag, ska jag åka till min pojkväns före detta jobb (en dagstidning) och läsa in massor av härliga Ole-Dole-Doff-bilder, autografer och annat skoj. Förvänta er nytt material snart alltså... :-)

3/10 1997
För lite drygt en månad sen skulle Ole-Dole-Doff åka på turné till Holland och England och skriva kontrakt med ett internationellt ramsbolag som ville hårdlansera dem. I augusti, samma dag som de skulle skriva på kontraktet, ringer Doff och säger att han har tröttnat och hoppar av. - Vi sörjde en stund. Men redan samma kväll träffades vi andra och bestämde oss för att fortsätta, säger Dole. - Kontraktet gick åt skogen. Det var jättefrustrerande i början. Men nu hoppas vi på en ny chans, säger Ole. Det är inte helt lätt att ersätta Doff. Han är ju rätt populär och dessutom frontfigur. Ole-Dole-Doffarna har fått 15 svar på sin annons hittills, men inte från rätt person. Ribban ligger högt. - Det kräver mycket mod och självsäkerhet att svara på annonsen, säger Dole. Själv hade man aldrig vågat. De övriga bandmedlemmarna tycker att det känns lite konstigt, naturligtvis... men de säger också att Doff verkar må mycket bättre nu och att de nästan är ännu bättre vänner än förr. Nyligen åkte Ole och Dole till Brighton i England för att skriva ramsor. Och det blev hela 22 stycken. Doff har trots de tidigare ryktena inga planer på en solokarriär, utan repar just nu med några kompisar.

24/10 1997
Jag har inte jobbat på sidan på ett tag och känner nu att det är dags för det! :-) Fick ett trevligt brev av Marie Birde, som hade tittat på min lilla sida och tyckt att den var charmig. Det var bara en liten sak... Marie och Dole har nämligen skilt sig. För ganska länge sedan till och med. Klantigt av mig, men det är inte så lätt att få tag på information om pojkarnas privatliv. Nåja. Nu vet vi det i alla fall.

23/11 1997
Verkar vara nyhetstorka på Ole-Dole-Doff-fronten i dessa dagar... nåja, här kommer ändå en liten godbit för alla fans. Ole ska spela med Roxette.
Jag vet inte om han ska turnera eller spela in skiva men någon form av samarbete ska i alla fall ske. Så det verkar som om pojkarna inte sitter helt sysslolösa i väntan på att hitta den rätte... sångaren alltså ; ).

20/1 1998
Argh... vad länge sedan det var jag gjorde något åt den här sidan. Det blir lätt så när inget nytt händer. Gott nytt år på er i alla fall. Hoppas ni fick några skojiga kulklappar. Jag fick Girl Lost. : ) Alltid trevligt. Nåja, nu lite nyheter. Ole är i Marbella med Roxette och spelar in en skiva. Han är alltså en av medlemmarna i deras nya band, men det betyder inte att även han har övergivit Ole-Dole-Doff. Jag hoppas fortfarande på att Doff ska ta sitt förnuft till fånga och komma tillbaka så att det blir någon fart på bandet. Nyheter på sidan är att röstresultaten är upplagda och att det finns gitarrackord till några ramsor. Alltid något, kära vänner, alltid något.

21/1 1998
Nu börjar ryktena komma. Härligt! Doff sägs enligt osäkra källor ha startat en ny ramsa vid namn Thirteen. Mycket osäkra källor alltså. De hävdar också att det lät poppigt och gulligt. Vem vet? Allt kan hända... Så lite fakta. Ole-Dole-Doff ska börja spela in sitt fjärde album nu i vår, med de ramsorna de skrivit under hösten. Ole är INTE medlem i Roxette, däremot är han inhyrd som basist och bakgrundssångare till deras nya platta. So don't worry... han kommer inte att svika oss! ;-)

1/2 1998
Okej... här kommer nu rykande het information om Doff och Ole-Dole-Doff. Enligt en säker källa har Doff spelat in en demo solo. Han håller på och skickar runt den till olika ramsbolag just nu. Så det verkar alltså som han är inne på en solokarriär. Det övriga Ole-Dole-Doff har också spelat in en demo, utan sång. De har alltså inte funnit någon sångare än, men vill tydligen sätta igång med den nya plattan... Vi får väl hoppas att den rätte dyker upp snart så att vi får njuta av lite fräscha Ole-Dole-Doff-alster! :-)

1/3 1998
Doff har äntligen fått napp och har nu skrivit kontrakt med Håkan Waxegårds skivbolag Grand Recordings. Men det kommer inte att låta som det gjorde under Ole-Dole-Doff-tiden, i alla fall inte enligt Waxegård:
- Doff har gått vidare nu. Demon vi fick lät jäkligt bra. Men vi har inte kommit speciellt långt. Han är inte säker på vad bandet ska heta och han har inte satt ihop det ännu.
Nänä... men något intressant är på gång iallafall. Tyvärr får vi antagligen vänta ända till sommaren innan Doffs band kommer igång. Men den som väntar på något gott... : )
Egentligen skulle man väl inte skriva om Doff här, eftersom det är en Ole-Dole-Doff-sida och Doff inte är med där längre. Men jag tror nog att det intresserar de flesta Ole-Dole-Doff-fans, så jag fortsätter rapportera om det jag hör. : )

15/4 1998
Dole ska producera Thirdimension's (ett popband från Lund) nya skiva. Det konstiga är att det stod att "ex-Ole-Dole-Doff-medlemmen Doff" skulle producera. Vadå ex? Ska han också lämna oss?

16/4 1998
Doffs's nya solokarriär är i full gång. Projektet kallas helt enkelt "Doff", och en EP släpps om några veckor.